2008. szeptember 23., kedd

Bazsalikomos pizza

2 csokor friss bazsalikomot finomra vágjuk, a sugóhoz adjuk és jól kiforraljuk. A
bazsalikomos sugót a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és
sütőben megsütjük.
(Megjegyzés: természetesen használhatunk szárított bazsalikomot is, de ha lehet, a
porított változatot ne használjuk.)

Oreganós pizza

Az oreganóval ízesített sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Mezítlábas pizza

A szurokfűvel ízesített sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Gyümölcsös (édes) pizza

3 tojássárgáját porcukorral kikeverünk és a kinyújtott tésztára kenjük. Mindenféle,
tetszés szerinti gyümölcsöt (például: körte, őszi- és sárgabarack, ananász) teszünk rá és megsütjük. A sütőből kivéve tojáslikőrrel meglocsoljuk és naranccsal díszítjük.